ONE Endurance Dam

DL0519

ONE Endurance är tillverkad i ett Softdura material som är tjockare och har något högre vikt än den föregående modellen. Softdura material har en vikt av ca 450 gram per kvadratmeter material. Den här modellen på dräkten är tillverkad speciellt för damer. 

13 760 kr

ONE Endurance dräkten är tillverkad i Softdura material som är tjockare och har något högre vikt än den föregående modellen. Softdura material har en vikt av ca 450 gram per kvadratmeter material, medan polyester / butyl / nylon material på Performance dräkten har sin egen vikt på 350 gram per kvadratmeter material.

Normalt är det mer eller mindre ett 1:1 förhållande mellan materialets tjocklek/vikt och rörlighet. När det gäller Softdura materialet är (förvånansvärt nog ...) det mycket mjukt och rörlig i förhållande till sin vikt. Det ger bättre rörlighet och ökad komfort jämfört med andra material av liknande tjocklek/vikt som vi har haft möjlighet att prova själva.


Varför en ny modell med ett tjockare material och vikt?
Normalt finns det två orsaker som anges som ett skäl att öka tjockleken på materialet:

 • Hållbarhet
 • Isolationen


Generellt ser vi mycket lite revor på även de allra tunnaste dräktmodellerna, så vi tror inte det i sig är ett mycket starkt argument. För de mer aktiva vrak och grottdykarna som dyker en hel del vrak och grottor med massor av vassa kanter håller dock argumentet, argumentet blir även ganska starkt för dessa dykare. Tjockare material är generellt mer resistenta mot skärsår. För det mer allmänna slitaget, ser vi emellertid bara en mindre skillnad mellan de tunna eller tjocka dräkt materialen.
Isolering är dock märkbart annorlunda även när man jämför dräkter som är tillverkade i "mycket tunna" material kontra dräkter av bara ”tunna" material. På pappret ser skillnaden mellan 350g/m2 och 450g/m2 obetydlig ut, men i praktiken är det relativt stor och mycket märkbar skillnad i mängden isolering.

Viktiga funktioner:

 • Mjukt, rörligt och hållbart cordura material (ca 450g/m2)
 • Förstärkningarna/overlayet på överkroppen finns i flera olika färger
 • Cargo fickor w / liten wetnotes ficka, monterad på utsidan av vänster och höger lår
 • Förstärkningar på utsatta punkter så som armbågar, knän, rumpa och skrev.
 • Apeks in och utloppsventiler, välj mellan hög och låg utloppsventil.

 
Förutom den utmärkta rörligheten och höga komfort dräktmaterialet ger, tror vi att du som dykare kommer att bli nöjd med alla de detaljer som finns på dräkten. Det användes mycket tid och energi för att få utloppsventilen på en bra placering där det går enkelt att dumpa ur gas utan att behöva göra stora rörelser. Tanken är att man bara ska behöva gå ur sitt naturliga trim något för att få gasen i dräkten upp i överkroppen och sedan mer eller mindre bara höja armen för att gas ska släppas ur dräkten. Provdyk gärna en ONE dräkt för att märka skillnaden mot andra dräkter.
Fickorna är gjorda av grovt material och mycket enkla att använda genom att det är ett ”grepp” längst ner på locket vilket gör det enkelt att känna locket även med tjocka handskar och kalla fingrar. Locket stängs och hålls stängt enkelt.


ONE dräkter levereras med separat huva, metallkedja, och Tech Soles som standard med latestätningar i hals och handled.

Dräkten kan beställas med:

 • Fast huva
 • Plastkedja
 • Grå, Svart, Röd eller Blå overlay
 • Boots
 • Neoprentätningar
 • Ringsystem i hals och handleder
 • Ett flertal olika in- och utloppsventiler
 • Pee-Valve


Vänligen kontakta butiken för att välja något av dessa tillval.

Tillverkare Ursuk
Kategori Bäst
Material Nylon/Butylgummi/Polyester
Typ av Torrdräkt Skalldräkt Trilaminat
Hängslen Ja
Fickor Ja 2st Bellows Höger och Vänster
Torrdräktskedja Diagonal Front

Skriv din recension

ONE Endurance Dam

ONE Endurance Dam

ONE Endurance är tillverkad i ett Softdura material som är tjockare och har något högre vikt än den föregående modellen. Softdura material har en vikt av ca 450 gram per kvadratmeter material. Den här modellen på dräkten är tillverkad speciellt för damer. 

Skriv din recension

Related Products

Scroll To Top