Online endast

Live Aboard Röda Havet 2020

WD2020RS

Häng med Dykmagasinet och ScubaTravel till Röda Havet!

16 995 kr

MV NOURAN, EGYPT - 2020 NORTH & BROTHERS

Semestra ute till havs i Röda Havet. Allt från små färggranna revfiskar till bjässar som hajar, mantor, dugonger, majestätiska valhajar. Dessutom spännande vrak som kickar igång fantasin. Lägg till sol, kristallklart hav, vackra rev och du har vår destination. Bo bekvämt ombord på en liveaboard och bli bortskämd med utsökt mat, spektakulär dykning och utmärkt service.
En vecka ombord på en liveaboard i Röda Havet innebär att du bor ombord på en lyxig båt, äter god mat, blir väl omhändertagen av besättning och guider, gör spännande dyk och sist men inte minst så är du med om ett oförglömligt äventyr.

På en liveaboard kommer du på ett bekvämt sätt väldigt nära vackra dykplatser och möter fina fiskar samt förhoppningsvis hajar och dugonger.

❖ Hajar, mantor, rockor, havssköldpaddor
❖ Vrakdykning
❖ Bekvämt boende ute till havs
❖ Bli bortskämd av besättningen ombord
❖ Underbar utsikt och god mat
❖ Fascinerande dykning

MV Nouran är en 36 meter lång båt som har plats för 24 gäster i tolv stycken dubbelhytter med eget badrum. Naturligtvis finns luSkonditionering i alla hytter och i salongen.
Salongen är mycket rymlig och är utrustad med både TV, DVD och stereo. Det finns gott om plats på dykdäcket, och mellan dyk finns ett soldäck att koppla av på.
MV Nouran erbjuder Nitrox till Nitrox certifierade dykare och har du ännu inte ditt Nitroxcertifikat kan du ta det ombord.
Det finns också möjlighet att hyra dubbelflaskor och scooter ombord för ett tillägg.

North & Brothers  
Det kända hästskoformade revet, Shaab El Erg med sin vackra korallträdgård och många delfiner, är ett perfekt exempel på de rev som erbjuds under denna safari. Nattdykning är fantastiskt vid Gubal Island eftersom ön ger en sådan bra och skyddad miljö för natten.
Efter en kort segling genom Gubalsundet kommer man fram till det mest kända vraket i Röda Havet, Thistlegorm! Ett imponerande brittiskt fartyg från andra världskriget med en last full av ammunition och fordon som skulle levereras till de brittiska trupperna i norra Afrika. Hon sänktes av tyskarnas Luftwaffe och ligger nu på 30 meters djup. Förhoppningsvis är det möjligt att göra ett nattdyk här och om det är genomförbart beror på strömmar, väder och dykarnas erfarenhet.
I närheten av Thistlegorm hittar vi marinparken Ras Mohamed. Här kan man göra ett fint morgondyk på ”Shark Reef”, en ensam vägg som stupar ner i djupet. Även vraket Dunraven ligger här på 25 meters djup.
Brothers Islands ligger ca 95 km från EL Quesir och är en marinpark bestående av två undervattensberg som stiger upp ur havsdjupet. Brothers erbjuder fantastisk väggdykning utmed väggar täckta av mjuka koraller som skapar ett kalejdoskop av vackra färger. Brothers attraherar en stor variation av marina och pelagiska arter. Stora tonfiskar, barracudor och snappers ses ofta simma omkring i det blå och ibland får de sällskap av hammarhaj, silkeshaj, visenad haj och manta. Även den mer ovanliga rävhajen kan man ha chansen att få se här. För vrakälskaren erbjuder Big Brother det egyptiska fartyget Aida II samt fraktfartyget Numidia. Bägge vraken är täckta av både hårda och mjuka koraller och här är den grå revhajen vanligt förekommande. Efter Brothers vänder båten tillbaka mot Hurghada.

Datum 26/03/2020 - 03/04/2020
Resmål Röda Havet
Inkluderat i priset
➔ Flyg Göteborg/Köpenhamn – Hurghada t/r med mat på planet
➔ Egyptiskt visum
➔ Mötesassistans på flygplatsen
➔ Alla transfers i Egypten t/r
➔ 7 nätter med del i dubbelhytt med eget badrum ombord på liveaboard (sjunde natten kan vara på hotell i delat dubbelrum med halvpension)
➔ 3 måltider per dag ombord samt snacks, te, kaffe, vatten, läsk och juice
➔ 6 dykdagar med ca 3-4 dyk per dag (sista dagen 2 dyk) inkl. guide, 12L-flaska, vikter och bälte
➔ Fri Nitrox till nitroxcertifierade - (Nitrox kurs kan göras på båten via Dykmagasinet)
➔Alla marinparksavgifter och skatter

Ej inkluderat i priset
➔Hyra av dykutrustning
➔ Alkohol
➔ Övriga aktiviteter och måltider som inte specificeras ovan
➔ Dricks till guider och personal, rekommenderas men är inte ett krav
➔ Avbeställningsskydd samt dyk- och reseförsäkring

➔ PADI Advanced Kurs och PADI Specialitys kan göras på båten via Dykmagasinet

Pris per dykare: 16 995 SEK

Skriv din recension

Live Aboard Röda Havet 2020

Live Aboard Röda Havet 2020

Häng med Dykmagasinet och ScubaTravel till Röda Havet!

Skriv din recension

Related Products

Scroll To Top