Suunto D6i Novo

DL0045

Suunto D6i Novo är en snygg, tuff klocka som går lika bra att använda till dykning som till vardags. D6i Novo är försedd med bland annat 3D-kompass och trådlös tryckmätning och är tillverad i ett kraftigt hölje i stål.

5 972 kr

Den nya, förbättrade Suunto D6i Novo är en dykdator i klockformat för dig som tar dykning på allvar. Med en lutningskompenserad, digital 3D-kompass och trådlös flasktrycksintegrering är den ett oumbärligt hjälpmedel när du har ansvar för flera än dig själv. Ett hjälpmedel som professionella dykare litar på och ett snyggt komplement till din vardagsgarderob.

Suunto D6i Novo är en snygg klocka tillverkad i stål med dykdator och inbyggd digital kompass. D6i Novo har en låg profil som passar de flesta handleder. På land fungerar D6i som klocka och under vattnet som dykdator med alla tänkbara funktioner såsom dykning med vanlig luft, dykning med nitrox, bottomtimer (fridykarläge), klocka, datum samt dekompressionsinfo och trådlös tryckmätning (kräver sändare, säljes separat). Suunto D6i Novo har en bakgrundsbelyst display som är mycket lättöverskådlig och tänds vid behov.

Den digitala kompassen visar kurs både med siffror och en digital kompassros. D6i Novo är också försedd med Suunto´s RGBM (Reduced Gradient Bubble Model) och kan användas med s.k. djupa stopp om så önskas. D6i Novo lagrar antal dyk samt maxdjup under hela datorns livstid samt 100 timmars loggbok med dykprofil. Nitrox kan ställas in mellan 21 - 100 %. Man kan välja att använda upp till tre olika, på förhand inställda nitroxblandningar under dyket.

 

D6i har följande egenskaper:

  • Under dykning kan den användas som:
 Dykdator med dekompression med luft som andningsgas.
 Dykdator med dekompression med nitrox som andningsgas.
 Som ren bottom timer med alla andningsgaser från luft - > trimix.
  • Integrerad digitalt kompass.
  • Har möjlighet för gassbyte (två byten) för accelererad dekompression.
  • Trådlös tryckmätning.
  • Alla vanliga klockfunktioner.

Medans de allra flesta dykdatorerna baserar sin uträknknigar på gamla Bülman algoritmer så har Suunto börjat använda de mer modernare algoritmerna som baserar sig på modernare forskning i sina datorer.

  • Suunto använder till sina uträkningar en variant av bubbelmodellen Reduced Gradient Bubble Model (RGBM) som är mer i linje med nyare kunnskap om dykfysiologi. 
En praktisk fördel är att du iställer för att bli straffad för att göra långsamma uppstigningar, så belönas du för att hålla en jämn och långsam uppstigning. Jämna långsamma uppstigningar är alpha omega för att undvika skapande av stabila bubblor som kan leda till tryckfallsjuka. 

 Som ett verktyg för att lära sig hur kroppen tar upp och vädrar ur kväve under dykning blir därför Suunto datorerna genom RGBM ett bättre och mer uppdaterat redskap.Produkten hålls ej i lager. 

Tillverkare Suunto
Kategori Bättre
Max Djup 150m
Material Silikon
Glas Härdat glas
Skärm Svart-Vit
Dator mode Luft, Nitrox, Bottomtimer
Rebreather funktion Nej
Digitalt kompass Ja

Skriv din recension

Suunto D6i Novo

Suunto D6i Novo

Suunto D6i Novo är en snygg, tuff klocka som går lika bra att använda till dykning som till vardags. D6i Novo är försedd med bland annat 3D-kompass och trådlös tryckmätning och är tillverad i ett kraftigt hölje i stål.

Skriv din recension

Related Products

Andra intressanta produkter

65 kr

Passar Shearwater, Shark Polaris bla

6 680 kr

Shearwater är marknadsledande när det gäller att producera avancerade, men ändå användarvänliga och tillförlitlig dykdatorer till teknisk dykning.

1 856 kr

Suunto Zoop  Novo är det idealiska allternativet för sportdykaren och fridykaren!

2 120 kr

En kanondator från Cressi Sub med Nitrox funktion. Oerhört prisvärd och finns i ett flertal färger.

Scroll To Top