För att dyka rekommenderas starkt ett dykarcertifikat. Det är ett bevis på att du har utfört en utbildning som dykare med godkänt resultat och därför kan dyka på ett säkert vis. Majoriteten av världens alla dykcenter och dykarklubbar har som krav att man måste ha ett certifikat för att dyka tillsammans med dom och för att få hyra utrustning.
Det finns ett flertal olika utbildningsorganisationer runt om i världen och vi på Dykmagasinet har valt att jobba med flera olika av dom största organisationerna för att ge dig som elev så bra valmöjligheter som möjligt.
Oavsett om du vill ta dykarcertifikat bara för att kunna dyka när du känner för det på semestern eller om du vill bli instruktör inom avancerad teknisk dykning på absolut högsta nivå så kan vi Dykmagasinet hjälpa dig hela vägen.

De organisationer vi arbetar med är bland annat;

PADI (Professianal Association of Diving Instructors)

PADI är väldens största utbildningsorganisation med skolor och dykcentrum runt om i hela världen. Vi har valt att bedriva deras kurser ifrån grundkurser upp till instruktörsnivå och de flesta specialkurserna som erbjuds.

 

GUE (Global Underwater Explorers)

När man talar om teknisk dykning så är det nästan omöjligt att undvika GUE.
GUE är en av väldens största organisationer med kurser ifrån grundutbildning till avancerad teknisk dykning. Vi ha valt att utbilda inom deras tekniska program och deras grottkurser och Trimixkurser är väldigt populära.

 

IANTD (International Association of Nitrox and Technical Divers)

IANTD har även dom kurser ifrån grundkurser upp till teknisk dykning och precis som med GUE så har vi valt att hålla oss till deras mer avancerade kurser. De kurser vi säljer mest av ifrån IANTD är Trimixkurser och Gruvdykarkurser.

 

SwedTech Diving

Vi har även möjligheten att erbjuda kurser i SwedTech Divings program. Dessa kurser är främst inriktade mot teknisk dykning.

 

Vilken kurs ska jag välja?

Om du aldrig har dykt tidigare så får du gå en grundkurs för att lära dig grunderna.
Det fösta steget du tar är då PADI Open Water Diver (OW). Detta certifikat ger dig den utbildning som krävs för att dyka ner till 18 meter och certifikatet gäller över hela världen.

Om du redan har ett OW certifikat och vill vidareutbilda dig så är nästa steg PADI Advanced Open Water (AOW). Under denna kurs kommer du få en mer djupgående kunskap om dykning och olika tekniker och begrepp. Denna kurs ger dig behörighet att dyka till 30 meters djup.

Steget efter AOW är en kurs som är väldigt populär då man lär sig att hantera krissituationer som kan uppstå när man dyker, båda på land och i vattnet. Denna kurs kallas för PADI Rescue Diver.

I PADIs utbildningsprogram finner man även något som kallas för Specialties. Dessa specialkurser ger dig en fördjupad kunskap inom ett visst ämne. Vi utbildar inom de flesta Specialties, nedan finner du en lista över ett axplock av de kurser vi anordna

  • Deep Dive
  • Enriched Air Diver
  • Wreck Diver
  • Ice Diver
  • Boat Diver
  • Dry Suit Diver
  • Och många, många fler
Jag vill bli en teknisk dykare, hur gör jag?

Om du har dykt ett tag och känner dig redo att börja dyka tekniskt så finns det även här en grundkurs. Dessa kurser ger dig som dykare en förfinad kunskap i fentekniker, problemlösning så som att hantera felande utrustning och hur ni som team ska arbeta.
Dessa kurser står som grund för att du ska kunna ta dig vidare som teknisk dykare inom en rad olika områden så som Grott/gruvdykning, Trimix och Rebreatherdykning.

 

För att läsa mer om våra kurser följ DENNA LÄNK.


Scroll To Top