Skärverktyg
Skärverktyg finns i flera olika utföranden. De vanligaste är knivar, linecutters och saxar.
Ett skärverktyg är ett otroligt viktigt verktyg att ha lätttillgängligt på sin dykutrustning, du vet ju aldrig om du eller din buddy skulle fstna i något och då vill man ha ett lätttillgängligt och pålitligt skärverktyg.

Knivar finns i flera olika utformningar, färger och storlekar. Vi rekomenderar en liten smidig kniv i en färg som syns bra som du fäster på ditt remställ eller inflatorslang eller någon annanstans där den är lätt tillgänglig.
Lincutter är en bästesskärare som är liten, smidig och väldigt vass. De är försedda med ett rakblad som gör att du kan skär igenom även grövre rep. Linecuttern levereras med ett par extra rakblad så du alltid kan ha ett skarpt skärverktyg nära till hands. Saxen är av samma typ som den som används inom sjukvården. denna grova och lätt tandade sax är väldigt stark och kan klippa i allt ifrån dräkter och remställ till rep och annat

Ytmarkeringsboj
En ytmarkeringsboj, decoboj eller SMB (surface marker buoy) som dom också kallas, är till för attmarkera dykarens position.Det vanligaste är att man blåser upp bojen under ett säkerhets- eller decostopp och på så vis visar man för dykledaren vart man är och att man är på väg upp. De är även ett utmärkt sätt att visa för båtar att det är dykare i vattnet så dom kan hålla sig på avstånd.
Vi rekomenderar att man köper en lyftsäck som är helsluten. Det gör att om det skulle vara så att den välter på ytan så töms den inte på luft. De helslutna blåser man upp oralt eller med en inflatorslang. För att tömma dom finns det en övertycksventil.

Viktsystem
När man talar om viktystem så talar man om bly, vikbälten och gjutna vikter allt använda på plattor eller i dubbelpaket.
Vi säljer ett flertal olika typer av vikter och viktbälten för att du ska hitta just den typen du trivs bäst med.
Vi har gjutna vikter som träs på ett viktbälte, påsar med blyhagel som kan bäras i viktbälten med fickor och dessa typer av vikter är även utmärkta att använda i viktfickorna på din BCD. Vi säljer även blyhagel på lösvikt. Dessa används i speciella viktbälten där du häller ner hagel i bältet och kan få exakt den vikten du behöver på exakt den plasen du vill ha det, ett väldigt bekvämt sätt att bära sitt bly med andra ord.

Wetnotes .
Wetnotes är väldigt bra att ha med sig i fickan på sin torrdräkt. Det ger dig möjlighet att komunicera med din buddy genom text, rita upp dykplatsen så man har en karta att följa under dyket, ett skriva ner dykplaneringen så man slipper hålla allt i huvudet.
Det finns wetnotes som är böjda för att kunna sitta på armen, stela skrivskivor som är väldigt bra under utildningar. Det finns även wetnotes försedda med en pärm som håller pennor på plats och skyddar dina antekningar, dessa är lite dyrare men då är bladen utbytbara så man kan ha häftet väldigt länge

Scroll To Top