Dykdator
Dykdatorn är ett instrument som har blivit mer regel än undantag i varje dykares utrustning. Datorn gör det möjligt för dig som dykare att dyka bekvämare och säkrare eftersom datorn håller koll på hur länge du dykt, hur djupt du dykt, uppstigningstid och hur lång tid du har kvar innan det är dags att gå upp till ytan igen.
När man ska köpa en dator så ska man tänka på vart man själv vill komma i sin dykning och utveckla sig. Vill jag bli en grottdykare och dyka djupt och länge eller är jag kanske mer intresserad av landdyk med fokus
på fotografering?

Om du vill satsa på djupa, långa dyk i grottor, gruvor och vrak så är en dator med Trimixläge och möjligheten för gasbyten värt att lägga lite extra pengar på även om du inte är där idag. Det ger dig då möjligheten att lära dig datorn utantill tills dagen kommer då du tar steget vidare.
Om du däremot inte är intresserad av den typen av dykning så är kanske en dator med endast Nitroxläge ett bättre val.
Idag är Nitrox en väldigt vanlig gas och de flesta datorerna på marknaden kan hantera ända upp till 50%.
Vissa datorer är även utrustade med kompass, trådlöstryckmätning och fridykarläge/bottomtimer.


Bottomtimer
En bottomtimer är ett bra komplement till datorn som många använder som en backup ifall datorn skulle sluta fungera. Den visar tid och djup men räknar inte ner tiden som en dator.
Bottomtimern är ett väldigt bra hjälpmedel för dig som föredrar att dyka efter tabeller istället för datorn.

Kompass
Att orientera under vattnet kan vara väldigt svårt, speciellt här i Norden där vattnet ofta är mörkt och sikten inte alltid är jättebra.
En kompass är därför ett väldigt bra instrument att ha. De flesta dykare har en i lådan men använder den kanske inte på alla dyk. En bra kompass för dykning ska vara robust och lättavläst och ha en roterande gradskiva. En annan viktig funktion är att den ska tåla att man inte håller den helt rak utan ska du stabilisera sig själv. De kompasser vi säljer är försedda med ett litet fönster på sidan som gör det lättare att avläsa kompassen om du ahr den framför ansiktet när du simmar.
Vi rekomenderar även att man har en kompass med bungee cord istället för klockarmband. Anledningen till detta är dels att det är enklare att ta på och av kompassen men även att kompassen kan bäras på till exempel handen för att vara mer lättavläst.

ManometerManometern är en otroligt viktig detalj i vår utrustning. Det är ju den som informerar oss om hur mycket gas vi ahr kvar i våra flaskor.En bra manometer ska vra tålig och vara lättavläst. Detta har vi haft i åtanke när vi valt vilka manometrar vi ska sälja. Alla manometrar vi säljer är tillverkade i förkromad mässing för att tåla så mycket som möjligt och har ett glas av polycarbonat eller härdat glas.

Scroll To Top