Vi säljer torrdräkter från välkända tillverkare som Ursuit, Waterproof och Santi.

Ursuit producerar alla sina herrdräkter i 18 standardstorlekar och damdräkterna tillverkas i 12 olika standardstorlekar. Waterproof tillverkar 15 st standardstorlekar i herr och 9 st standardstorlekar för damer. Santis dräkter tillverkas i 17 herrstorlekar och 12 damstorlekar. Torrdräkter från Ursuit och Santi går även att beställa måttsydda men oftast så hittar man en storlek som passar alla bland alla storleksalternativ.

En torrdräkt är en kostsam investering och är en del av utrustningen som du ska ha en längre tid och därför är det extremt viktig med komfort, säkerhet och dykglädje. För att du ska få en dräkt som passar dig på bästa sätt så är vår bästa rekomendation givetvis att du kommer in och besöker oss i butiken. Men om detta inte är möjligt så kan du självklart ringa eller maila oss så ska vi hjälpa dig i valet av både tillverkare, modell och storlek.

Ursuits dräkter är våra populäraste utan tvekan, de har otroligt många valmöjligheter som ingen annan erbjuder som vi mer än gärna hjälper dig att välja när du ska köpa dräkt för att du ska få just det du vill ha för att din dräkt ska vara precis som du vill ha den. Och detta gör denna dräkt extremt prisvärd.
Funtioner som är bra att ha:
  • Diagonal ”front zip” (FZ) eller Back zip (BZ)?
    Ursuit, Santi och Waterproof producerar skaldräkter med kedjan diagonalt, så kallad ”front zip”. En sådan dräkt är lattare att klä på sig själv då du kan öppna och stännga kedjan på egen hand. En dräkt med Back Zip kan upplevas som bekväm på det vis att du får bort kedjan från magen och istället har den på ryggen. Vi i personalen föredrar själva dräkter med FZ men det är givetvis en samksak. 
  • Hänglen:                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Hängslen underlättar dels på land när du kanske har dräkten halft påtagen men gör även att dräkten sitter väldigt bekvämt när den är helt påtagen. Dräkten kommer då sitta kvar "där den ska" och inte säcka ihop.
  • Teleskopmidja:                                                                                                                                                                       Kan enklast förklaras som extra dräktlängd som sitter i höjd med höften. När du står rätt upp kommer det extra materialet vara vikt under överdelen av dräkten. Fördelen med teleskopmidja är att dräkten sitter bättre samtidig som det inte hindrar rörligheten i överkroppen t.ex när du sträcker dig för att nå kranarna på flaskan. När du sträcker dig kommer den extra dräktlängden sträckas/vikas ut och följa med upp. Dräkten har också en grenrem som ser till att teleskoptorson återgår när du inte längre sträcker ut dräkten.
  • Fickor:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Det är även bra om din dräkt har fickor, gärna 2 st. Fickorna är bra att förvara wetnotes, en extra mask eller din SMB och spole i.
  • Förstärkningar:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Att ha bra förstärkningar göra tt din dräkt håller längre och du minskar risken att bli blöt. bra ställen att ha förstärkningar är knäna och i bak då man ofta sitter ner när man klär på sig eller sätter ihop sin utrustning.


Underställ

När du väljer underställ så finns det flera typer och tjocklekar att välja mellan. Vissa föredrar att ha flera tunna underställ och köra "Lager-på-lager principen" medans andra föredrar lite tjockare underställ och kanske kompletera detta med ett tunnare till dom riktigt kalla dyken.
Vi tycker du ska väla ett underställ som är bekvämt och varmt framför ett med en massa funktioner du kanske inte behöver. Nedan förljer några korta sammanfattningar om de underställ som vi säljer.

Vi säljer underställ ifrån märken som Santi, Ursuit och Kwark.

Santi har ett flertal varma underställ med deras varmaste är utan tvekan vår storsäljare BZ400x. Det är tillverkat Thinsulate och är bland de varmaste underställen på marknaden. Santi BZ440x har även förberätt för indragning av P-valve (herrmodellen) och eluppvärmd värmeväst. dammodellen är försedd med "cowboylucka" för att underlätta talettbesöken.

Ursuits storsäljare Finnfill Light, Heavy och Extreme är väldigt populära underställ som är varma i den ordningen dom precis blev uppräknade. De är tillverkade i ett lätt vattenavvisande matereal vilket är väldigt smidigt innan man har fått på sig sin torrdräkt.

Kwark är ett nytt märke på marknaden. De har underställ i den tunnare kategorin men även ett lite tjockare. Vad Kwark har lyckats med är att dom har tillverkat underställ som är tunna men väldigt varma och framför allt bekväma. Deras underställ har en stretch som få andra tillverkare har lyckats slå vilket gör dessa underställ v'äldigt bekväma att dyka med.
Scroll To Top