Waterproof H1 Icehood

DL0204

Original kallvattenshuvan

336 kr

Även om kroppen fungerar så att den reducerar den yttre blodcirkulationen för att behålla kärntemperaturen när vi befinner oss i kalla miljöer, kommer blodcirkulationen till huvudet alltid vara maximal oavset temperatur. Om vi inte skyddar huvudet, antingen med en mössa på land eller huva/or under vattenytan kommer vi tappa mycket värme från huvudet. Trots att huvudet utgör en liten yta jämfört med resten av kroppen. 
En extra kallvattenshuva som täcker en större del av ditt ansikte samtidigt som den reducerar vattencirkulationen och ger extra isolation jämfört med den vanliga huvan du brukar använda, är den bästa strategin för att begränsa värmeförlust från huvudet vid dykning i kallt vatten. Trots att själva huvan är relativt tunn (ca 2 mm) ger den rent praktiskt en stor skillnad i isolation som troligast kan förklaras med:

  • Minskad vattencirkulation
, vissa kanske uppskattar att komma upp med delvis torrt hår?
  • Kallvattenshuvan täcker mer hud än traditionella huvor. 
  • Den extra tjockleken från en extra huva reducerar värmeförlust från värmekonduktion.

En sak du bör vara observant på är att när du använder en kallvattenshuva, är hur öppningen runt munnen påverkar hur enkelt det är att ta ur och inte minst sätter tillbaka ett bitmunstycke i munnen. Det kan behövas en mindre tillpassning av öppningen så att den inte hindrar i onödan.
Det är även viktigt att känna till att huvan är tänkt att sitta tight (inom rimliga gränser) på huvudet för att så bra som möjligt kunna begränsa vattencirkulationen.

Storlek: Unisize

Tillverkare Waterproof
Kategori Bäst
Material Neoprene
Tjocklek 1mm

Skriv din recension

Waterproof H1 Icehood

Waterproof H1 Icehood

Original kallvattenshuvan

Skriv din recension

Related Products

Scroll To Top