Isdykning 

Förbered dig på en unik upplevelse, se dina favoritdykplatser ur ett helt annat perspektiv, njut av vinterns underbara sikt och känslan att befinna dig under isen ger dig lite av en adrenalinkick samtidigt som känslan är helt underbar.

PADI Ice Diver
Dykmagasinet kan utbilda dig till PADI Ice Diver Speciality vilket ger dig möjligheten att ...

Förbered dig på en unik upplevelse, se dina favoritdykplatser ur ett helt annat perspektiv, njut av vinterns underbara sikt och känslan att befinna dig under isen ger dig lite av en adrenalinkick samtidigt som känslan är helt underbar.

PADI Ice Diver
Dykmagasinet kan utbilda dig till PADI Ice Diver Speciality vilket ger dig möjligheten att förlänga säsongen och en unik möjlighet att utforska undervattensmiljön även under vinterhalvåret. Med Ice Diver Speciality får du möjligheten att med dina kamrater genomföra isdykning. Ni får en stabil gund vad gäller säkerhet och hur ni ska tänka gällande er utrustning.

Förkrav:
1.   Minst 18 år fyllda.
2.   Har ett PADI Advanced Open Water certifikat eller liknade
3.   Har certifikat för torrdräkt eller är van vid att använda torrdräkt

Hur går utbildningen till?
Vi börjar med ca 2 timmar teori en kväll under veckan avslutar med två dagar av spännande och uppfriskande dykning, vanligtvis över en helg.

Teori
Vi går igenom säkerheten som krävs för att vi skall kunna dyka säkert under isen, hur vaken tas upp och vad vi bör tänka på gällande vår utrustning. En viktig del här är att behärska de linsignaler som används mellan ytorganisation och dykarna under ytan.

Praktik
Vi avslutar veckan med 3-4 utedyk. Här använder vi de kunskaper vi samlat på oss under teorilektionerna och njuter av möjligheten att vara under isen.
Dykplatserna kan komma att variera beroende på isläget.

Kursens begränsningar

 1. Alla dyk ska hålla ett PO2 på max 1.4
 2. Inga dyk får överskrida ett narkotiskt djup motsvarande 30 meter 
 3. Antalet elever per instruktör får inte överskrida 6:1 i öppet vatten och anpassas neråt om omgivande förhållanden kräver det
 4. Max syrgashalt 40%

Utrustningskrav
Varje elev behöver och skall vara bekant med, följande obligatoriska utrustning:

 1. Flaskor: Elever får använda antingen dubbelpaket med två förstasteg och två andrasteg eller singelflaska med ett eller två förstasteg och två andrasteg.
 2. På ett av förstastegen/förstasteget måste det sitta en manometer och en torrdräktsslang, när torrdräkt används.
 3. Flytkraftskontroll i form av en BCD eller vinge och en platta med harness.
 4. Minst en djupmätare
 5. Mask och fenor.
 6. Torrdräkt.
 7. Lampa.


Elever som behöver råd eller eventuellt hyra utrustning till denna kurs ombedes att i god tid innan kurs kontakta oss på Dykmagasinet.

OBS!
Då kursen bedrivs vintertid och det är väldigt kallt i vattnet är torrdräkt ett krav på denna kurs!

Mer
2 995 kr

Padi Ice Diver Specialty

Visar 1 - 1 av 1 artikel

Scroll To Top