Lampor 

För att vi ska ha möjligheten att se allt under vattnet har alltid med oss minst en dyklampa.
Dyklampan gör det inte bara möjligt för oss att se om det är mörkt utan den ger oss även möjlighet att se färger på fiskar och växtlighet och vi kan med hjälp av lampan signalera till vår buddy om olika saker under vattnet.

Den absolut vanligaste uppsättn...

För att vi ska ha möjligheten att se allt under vattnet har alltid med oss minst en dyklampa.
Dyklampan gör det inte bara möjligt för oss att se om det är mörkt utan den ger oss även möjlighet att se färger på fiskar och växtlighet och vi kan med hjälp av lampan signalera till vår buddy om olika saker under vattnet.

Den absolut vanligaste uppsättningen med lampan som vi ser nar vi dyker är att dykaren har en dyklampa med sig under dyket som dykaren använder när den behövs, behövs den inte hänger den mest på utrustningen, ibland avstängd, ibland påslagen.
Detta är kanske en lösning som fungerar bra när man vet att det är ljust vatten och bra sikt och man kanske inte rör sig så mycket under dyket.
Vi brukar alltid rekommendera att dykaren har minst en backuplampa, gärna två och en lampa som man använder primärt.

När man köper sin primärlampa så brukar man köpa en lite dyrare, bättre lampa med bättre batteritid och backuplamporna är mindre och inte lika påkostade.
Detta betyder givetvis inte att du måste köpa en dyr primärlampa för tusentals kronor och backuplampor för stora summor utan du väljer de lampor som fungerar bäst för dig och passar dig och din dykning bäst.
Oavsett vilken typ av lampa du väljer att köpa så rekommenderar vi alltid att du köper en och har i backup ifall du får slut på ström i primärlampan, den går sönder eller du tappar den.
Som vi skrev längre upp, lampan är ett bra sätt att signalera med så du vill ju inte tappa den.

För att lamporna ska sitta fast säkert på vår utrustning så använder vi pistolhakar.
Detta gör det möjligt att klippa fast lampan på remstället eller västens D-ringar eller i dräktens fickor för att du lätt ska komma åt den.
Pistolhaken är även bra för att haka fast lampan i till exempel dykdatorns rem eller annat instrument för att minska risken för att man tappar den.

Mer
607 kr

Liten men naggande god

16 500 kr

Kraftfull LED primärlampa från Halcyon!

924 kr

Suitable as a primary light for entry level divers, or a powerful backup for advanced diving, this light has two modes; full power and power save. Maximum output from the LED is 1200 lumen according to the manufacturers specification. We have measured it to 900 true lumen at full power and 460 lumen at power saving mode.

2 807 kr

En primärlampa utan kanister

1 996 kr

Halcyons Scout lampor har omdefinierat dykindustrins uppfattning och fortsätter erbjuda ett fantastiskt värde med stabil konstruktion, väldesignade komponenter och pågående förbättringar.

Erbjudande
4 620 kr

Divepro CL4200 är en kanisterlampa med lång brinntid och starkt sken, en perfekt kanisterlampa för alla typer av dykare.

12 640 kr

Foto/videolampa på 30 000 lumen och 50 minuter brinntid.

7 760 kr

Lite större foto/video lampa med 18 000 lumen. Dimbar. 50 minuter brinntid.

1 420 kr

Foto/video lampa med 4200 lumen.

5 468 kr

Lite större foto/video lampa med 12 000 lumen.

3 840 kr

Foto/videolampa. Mycket ljus till ett bra pris. 9000 lumen och 100 minuter brinntid.

Visar 1 - 11 av 11 artiklar

Scroll To Top