Lampor 

För att vi ska ha möjligheten att se allt under vattnet har alltid med oss minst en dyklampa.
Dyklampan gör det inte bara möjligt för oss att se om det är mörkt utan den ger oss även möjlighet att se färger på fiskar och växtlighet och vi kan med hjälp av lampan signalera till vår buddy om olika saker under vattnet.

Den absolut vanligaste uppsättn...

För att vi ska ha möjligheten att se allt under vattnet har alltid med oss minst en dyklampa.
Dyklampan gör det inte bara möjligt för oss att se om det är mörkt utan den ger oss även möjlighet att se färger på fiskar och växtlighet och vi kan med hjälp av lampan signalera till vår buddy om olika saker under vattnet.

Den absolut vanligaste uppsättningen med lampan som vi ser nar vi dyker är att dykaren har en dyklampa med sig under dyket som dykaren använder när den behövs, behövs den inte hänger den mest på utrustningen, ibland avstängd, ibland påslagen.
Detta är kanske en lösning som fungerar bra när man vet att det är ljust vatten och bra sikt och man kanske inte rör sig så mycket under dyket.
Vi brukar alltid rekommendera att dykaren har minst en backuplampa, gärna två och en lampa som man använder primärt.

När man köper sin primärlampa så brukar man köpa en lite dyrare, bättre lampa med bättre batteritid och backuplamporna är mindre och inte lika påkostade.
Detta betyder givetvis inte att du måste köpa en dyr primärlampa för tusentals kronor och backuplampor för stora summor utan du väljer de lampor som fungerar bäst för dig och passar dig och din dykning bäst.
Oavsett vilken typ av lampa du väljer att köpa så rekommenderar vi alltid att du köper en och har i backup ifall du får slut på ström i primärlampan, den går sönder eller du tappar den.
Som vi skrev längre upp, lampan är ett bra sätt att signalera med så du vill ju inte tappa den.

För att lamporna ska sitta fast säkert på vår utrustning så använder vi pistolhakar.
Detta gör det möjligt att klippa fast lampan på remstället eller västens D-ringar eller i dräktens fickor för att du lätt ska komma åt den.
Pistolhaken är även bra för att haka fast lampan i till exempel dykdatorns rem eller annat instrument för att minska risken för att man tappar den.

Mer
5 596 kr

MK II, ny och förbättrat LED. Mer ljus för samma pengar.

4 236 kr

Kraftfull och prisvärd lampa från Nanight

876 kr

Kraftfull backuplampa från DiveXtra.

7 000 kr

Ammonite Solaris lamphuvud med Ammonite 7ah batteri

792 kr

Lampan CI-800 från DiveXtra är det första riktigt bra alternativet som vi har i vårt sortiment för dig som letar efter din första dyklampa.

3 196 kr

DiveExtra HP-1200 är en mycket bra dyklampa med väldigt bra ljus för pengarna.

3 596 kr

DiveExtra HP-1200 är en mycket bra lampa med väldigt bra ljus för pengarna.HP-1200 dyklampa är väldigt modulär. Det innebär att om du föredrar en lampa utan kabel, kan du köpa den handhållna versionen med ett batteri som ger lampan en brinntid på 3 timmar. Om du vill ha lampan med kabel, kan du köpa lampan med en kanister för att fästa på webbingen....

4 236 kr

DiveExtra HP-1200 är en mycket bra lampa med väldigt bra ljus för pengarna.1200 lumen låter inte som mycket, men med en väl fokuserad punkt på ca 10 grader ger lite ströljus, kommer att ge tillräckligt med ljus för allt från sportdykning till mer avancerad dykning. Med 3 timmars brinntid har du vanligtvis tillräckligt med batteritid för att utföra två...

492 kr

Liten men naggande god

Visar 1 - 10 av 10 artiklar

Scroll To Top