Tekniskt 

BalticDykmagasinet har en dykskola med några av de mest erfarna instruktörerna att tillgå samlade på ett ställe. Vi DYKER mycket utöver att hålla kurser. Detta är viktigt, du som elev kan använda våra instruktörer som bollplank för dina frågor och får svar som inte enbart &au...

BalticDykmagasinet har en dykskola med några av de mest erfarna instruktörerna att tillgå samlade på ett ställe. Vi DYKER mycket utöver att hålla kurser. Detta är viktigt, du som elev kan använda våra instruktörer som bollplank för dina frågor och får svar som inte enbart är ett teoretisk instruktörssvar utifrån standards eller kursmaterial. Det är ett svar som också baseras på erfarenhet från verklig dykning oavsett nivå.
För oss är ordet teknisk dykning ofta feluppfattat. Vi tycker att det är en naturlig del i din vidareutveckling baserat på dina första kurser. Det är ingen skillnad i tankesätt. Vår prioritet är den samma, nämligen SÄKERHET. Säkerhet har alltid högst prioritet vid dykning och i våra kurser.
Vi använder IANTD, NAUI och GUE som certifierande utbildningsorganisationer, men lägger också in övningar och teori som är anpassad  för skandinaviska förhållanden. På så sätt anpassar vi de högsta standards till våra lokala förhållanden.

Hur vet jag om jag är redo?
Formella krav är specificerade för respektive kurs, men man skall också som individ ”känna sig” redo. Dykning djupare än 40 meter eller långt inne i ett grottsystem kräver att man är bekväm, fokuserad och känner sin utrustning för denna typ av dykning. Våra instruktörer har en grundinställning att hjälpa dig till säker dykning. Du måste under kurs kunna demonstrera kapacitet för det för att nå certifiering.

Vilken kurs skall jag välja?
Det är ditt beslut. I Sverige är det dock vanligt att man väljer en Techkurs före en Cavekurs. I andra länder kan det vara tvärt om, man går Cavekurser först. Oberoende av vilken väg du väljer så garanterar vi dig en bra kurs.

Vad händer efter kurs?
När du är utbildad och certifierad, har vi som målsättning att arrangera olika utfärder/resor/projekt på lämpliga platser/djup där du som gått kurs hos oss kommer att bli erbjuden deltagande.

Mer
Erbjudande
2 354 kr

Kursen där du lär dig gasblandning och syrgasanpassning.

GUE Fundamentals är kursen för dig som vill vässa dina kunskaper lite extra, som vill få otvivelaktig kontroll på avvägning position och teknink. Detta är även kursen för dig som vill lägga grundstenen till din tekniska dykning. Tillsammans med Per Normark och Dykmagasinet får du nu möjligheten att göra kursen i vårt närområde.

Visar 1 - 3 av 3 artiklar

Scroll To Top