PADI Open Water  

Enligt oss så är dykning det roligaste och mest fantastiska du kan sysselsätta dig med här på vår planet. Du svävar viktlös omkring i en helt ny värld fylld av färgglada fiskar och historiska vrak. Du behöver inte vara någon atlet för att lära dig dyka utan det räcker med att du har normal hälsa och kan simma.


PADI Open Water Diver
Det skall var...

Enligt oss så är dykning det roligaste och mest fantastiska du kan sysselsätta dig med här på vår planet. Du svävar viktlös omkring i en helt ny värld fylld av färgglada fiskar och historiska vrak. Du behöver inte vara någon atlet för att lära dig dyka utan det räcker med att du har normal hälsa och kan simma.


PADI Open Water Diver
Det skall vara roligt att dyka. En av de viktigaste sakerna för att du skall tycka att det är roligt är att du känner dig bekväm i vattnet. Dykmagasinets PADI Open Water Diver kurs är ditt första steg mot riktigt bekväm dykning. Du kan även välja att göra delar av din kurs utomlands med vårt semesterpaket (läs mer om semesterpaketet längre ner).

Hur går utbildningen till?
Utbildningen består av tre delmoment; Teori, praktik i pool och utedyk i öppet vatten. Vi kommer under kursen varva teori och praktik i lagom portioner så att du får god tid på dig att låta de nya kunskaperna sjunka in innan du går vidare och lär dig nya saker.

Teori
Totalt ingår ca 4 timmar teori i din kurs plus självstudier. Teorin avslutas med ett kunskapstest. Självklart finns allt utbildningsmateriel och teoriprov på Svenska. Vill du ha utbildningsmateriel och/eller teoriprovet på annat språk ber vi dig kontakta oss i god tid före kursens start så löser vi det. PADI finns över hela världen och materialet är översatt till de flesta språk.

Praktik
Den praktiska delen av Open Water kursen inleds först i pool. I poolen provar du för första gången hur det är att andas under vatten och du bekantar dig med din dykutrustning. Flytkraftskontroll och avvägning är bland det svåraste vi lär oss under kursen så därför startar vi omedelbart med avvägningsövningar.
Utöver detta genomför du roliga övningar utformade för att lära dig handha din utrustning.
Du lär dig bl.a. fundamentala dyktekniker, simtekniker och räddningsövningar. Vi genomför alla dykningar under kursen även pooldyken med torrdräkt. Detta för att du skall bli ordentligt förberedd för dykning i våra kalla vatten. Vill du ha ett bevis på att du kan dyka med torrdräkt tillkommer en torrdräktskurs till en kostand av 995 kr (ord. 1295 kr).

Utedyk
Den praktiska delen av utbildningen avslutas med minst fyra dyk i utomhus. Under dessa dyk fokuserar vi träningen på pardykningens procedurer och tekniker. All den teori och de dyktekniker du lärt dig under utbildningen får du nu chansen att tillämpa.

Hur lång är utbildningen?

Att ta dykcertifikat tar ungefär fyra veckor från början till slut.
Vi varvar teori och pool under ett par kvällar i veckan och avslutar med två dagars "riktig" dykning som vanligtvis sker över en helg. Under bl.a. sommartid kan det även förekomma intensivkurser. Då kan kursen gå under dagtid 5 dagar i rad eller över två helger. Titta närmare på schemat för din kurs så vet du vilka dagar som gäller för just din kurs.

Vad behöver jag?
Det enda du behöver ha med dig är det vi kallar för din personliga utrustning. Allt annat såsom dykapparat, huva, handskar och viktbälte får du låna och detta ingår i priset. Vill du hyra torrdräkt under din kurs kostar detta 500 kr för hela kursen. Din personliga utrustning består av "underställ" eller kläder att ha under torrdräkten (Collegetröja med byxor) samt mask, snorkel och fenor. Om du inte redan har denna utrustning har vi specialerbjudande till våra elever på detta i butiken. Vi går igenom allt vid kursstarten.


Förkrav:

  • 12 år
  • Simkunnig

Semesterpaketet
Skall du ut och resa och vill genomföra delar av kursen på ditt resmål kan du använda PADI’s världsomspännande Referralsystem. Du kan välja att genomföra teori och pooldyk eller bara teorin här hemma och utedykningen på varmare breddgrader. Vi hjälper dig gärna hitta en riktigt bra PADI instruktör på ditt resmål.
I semesterpaketet ingår 5 st poolpass, teorilektioner, lån av utrustning samt försäkring. Den stora skillnaden mellan Semster och Nordic (den vanliga Open Water utbildningen) är att Semster utförs i våtdräkt och det ingår inte uppdyk. Uppdyket sker normal under sommarhalvåret med tanke på att kursen utförs i våtdräkt.

Varför utbilda dig hos Dykmagasinet?
Dykmagasinets målsättning är att göra dig till en trygg och kunnig dykare utan att det skall ta för mycket av din tid. Vi har mindre grupper och fokuserar på de övningar som gör dig till en bra dykare. Därför har vi mer tid i vattnet än minimikraven. Vi har färre elever per instruktör jämfört med maxantalet och vi börjar tidigt med de övningar som kräver mer tid för att behärska. Detta är för att du skall få en så bra kurs som möjligt och kunna gå den enklaste vägen till bekväm och rolig dykning.

Mer
1 222 kr

 Kom igång med din dykning igen tillsammans med oss på Oceanic Tech.  

656 kr

Utbildningsmaterial från PADI, Grundkurs.

493 kr

The Encyclopedia of Recreational Diving, Tredje upplagan, engelska

175 kr

En lättanvänd loggbok från PADI. Boken är försedd med hål för att kunna användas ihop med PADI loggbokspärm.

5 627 kr

Upptäck en helt ny värld, lär dig att dyka!

Visar 1 - 5 av 5 artiklar

Scroll To Top